Rekryteringsprocessen

Rekryteringsprocessen

1. Kravprofil

Det första steget i rekryteringsprocessen är upprättande av en kravprofil. Uppdragsgivarens krav vad det gäller utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper dokumenteras och dessutom går vi igenom vilka arbetsuppgifter personen ifråga skall utföra. Kravprofilen används sedan som mall genom hela rekryteringsprocessen.

2. Sökning

När kravprofil har upprättats påbörjas grovarbetet i rekryteringen – sökningen. Vi har ett antal kanaler som vi använder oss av för att hitta rätt person:

Databassökning
Till vårt förfogande står vår databas med ca 1500 meriterade säljare (registrerade de senaste tre åren). 

Internet
Säljkompetens är en välrenommerad karriärspartner för många säljare som kontinuerligt besöker vår hemsida. 

Annonsering
För att öka urvalet av kandidater kan vi genomföra annonseringar i dagspress eller i fackpress. 

Kontaktnät
Vi har genom åren varit i kontakt med många säljkompetenta personer.

3. Urval

När så vi har fått fram ett antal kandidater gör vi ett urval med kravprofilen i åtanke. Lämpliga kandidater kontaktas och kallas till intervju.

4. Intervjuer

I intervjuerna gör vi de mer djupgående undersökningarna av kandidaternas lämplighet för tjänsten. Det är även motiverat att kontrollera vilka målsättningar kandidaterna verkligen har och hur pass drivna och engagerade de är.

5. Presentation av kandidater

När vi så är klara med alla urvalsprocesser är det dags att presentera kandidaterna för uppdragsgivaren. Ytterligare samtal förs mellan kandidaten och uppdragsgivaren och en introduktion till företaget sker.

6. Slutkandidater

Innan anställning slutförs tar vi alla referenser för att kontrollera att de uppgifter som framkommit under intervjuer och tester är korrekta. I regel tas två referenser och när man har fått in tillfredställande uppgifter finns det möjlighet att göra slutliga personlighetstester om så önskas. När så alla kort har fallit på plats och en lämplig person har valts ut är det dags för anställning.

Vill du bli kontaktad av oss?

Ring oss på 08-20 05 20 eller skicka in dina uppgifter ovan, så kopplar vi ihop dig med en medarbetare direkt.
 

Denna webbplats använder cookies. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.